phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

GSMO (Groot Sportmedisch Onderzoek)

Voor wie

  • Personen die zeer intensief sporten en/of die ouder zijn dan 40 jaar.

  • Personen die, zeker wanneer ze na jaren van inactiviteit, weer willen gaan sporten.

  • Sporters die informatie willen hebben over hun conditie en training.

Let op: We raden u aan om bij inspanningsgebonden klachten zoals benauwdheid of druk op de borst dit altijd eerst met uw huisarts te bespreken. In overleg met uw huisarts kunt u eventueel worden door verwezen voor nader onderzoek zoals een inspanningstest. 

Inhoud
Lengte, gewicht, vetpercentage, ogentest, algemeen intern onderzoek, oriënterend onderzoek van het bewegingsapparaat en specifiek onderzoek van het bewegingsapparaat voor uw sporttak en uw eventuele klachten. Onderzoek van de longfunctie en een ECG (hartfilmpje) in rust. Bloedonderzoek met bepaling van hemoglobine en cholesterol. Daarnaast doet u een inspanningstest op de fiets, waarbij een hartfilmpje gemaakt en beoordeeld wordt. In overleg kunnen we een ademgasanalyse verrichten; dit geeft een exacte bepaling van uw conditie. We kunnen zien of er afwijkingen zijn in uw stofwisseling en we kunnen een uitspraak doen over de verzuringsdrempel. U kunt deze test op uw eigen racefiets of MTB doen. Let op: geef bij het inplannen van uw afspraak aan of uw fiets schijfremmen heeft of niet. Een fiets met schijfremmen wordt in overleg met de sportarts gepland. De fietswielen hoeft u niet mee te nemen. U kunt, indien u geen hartklachten tijdens sportbeoefening heeft, de inspanningstest ook uitoefenen op een loopband of roeiapparaat (ECG-registratie is dan minder betrouwbaar).

Op basis van dit onderzoek kunnen we u een individueel advies geven over uw conditie en de belastbaarheid van uw hart en bewegingsapparaat.
 

Meenemen

  • Luchtige sportkleding en sportschoenen

  • Douchespullen (u kunt bij ons douchen)

  • Indien u wielrenner bent: voor de test gebruiken wij een fiets met standaard pedalen. Geadviseerd wordt uw eigen racefiets mee te nemen. Wielen zijn niet niet nodig. Eventueel kunt u alleen uw pedalen en schoenen meenemen 

  • Een ponsplaatje en/of afsprakenkaartje.


Kosten
De kosten voor een GSMO zonder ademgasanalyse bedragen € 220,-.
De kosten voor een GSMO inclusief ademgasanalyse bedragen € 257,-
 

Verzekerd voor sportzorg?
Voor meer informatie over vergoeding verwijzen wij u door naar onze pagina over de verzekering en vergoeding van sportzorg.

Formulieren

Medische vragenlijst (jonger dan 40 jaar)
Medische vragenlijst (40 jaar en ouder)