phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Sportmedisch Onderzoek Hartslagzones

Voor wie
(Top)sporter met vragen over training en conditie.
 

Inhoud
Er wordt gekeken naar uw lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk, hart en longen. U doet een maximale inspanningstest op de fiets of loopband, waarbij er middels ademgasanalyse een exacte bepaling wordt gedaan van uw conditie. We kunnen zien of er afwijkingen zijn in uw stofwisseling en we kunnen een uitspraak doen over de verzuringsdrempel. Op basis van dit onderzoek kunnen we u een individueel advies geven over uw conditie en de verschillende hartslagzones om in te trainen.
 

Meenemen

  • Luchtige sportkleding en sportschoenen douchespullen; u kunt bij ons douchen

  • Indien u wielrenner bent: uw wielrenschoenen; wij gebruiken voor de test een fiets met standaard pedalen. Geadviseerd wordt uw eigen racefiets mee te nemen. Wielen zijn niet nodig. Eventueel kunt u alleen uw pedalen en schoenen meenemen 

  • Een ponsplaatje en/of afsprakenkaartje.
    Indien u wielrenner bent: sportschoenen; wij gebruiken voor de test een fiets met standaard pedalen. Geadviseerd wordt uw eigen fiets mee te nemen. Geef bij het inplannen van uw afspraak aan of uw fiets schijfremmen heeft of niet. Een fiets met schijfremmen wordt in overleg met de sportarts gepland. De fietswielen hoeft u niet mee te nemen. 


Kosten
De kosten voor een sportmedisch onderzoek hartslagzones bedragen € 206,00
 

Verzekerd voor sportzorg?
Voor meer informatie over vergoeding verwijzen wij u door naar onze pagina over de verzekering en vergoeding van sportzorg.

Formulieren

Medische vragenlijst (jonger dan 40 jaar)
Medische vragenlijst (40 jaar en ouder)