phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Coronavirus (COVID-19) - Belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling

Datum:08 October 2020 08:40

Laatste update: 8 oktober 2020

Heeft u een afspraak, onderzoek of behandeling bij OCON of komt u op bezoek?
U bent van harte welkom, maar bereidt u wel goed voor. Zo voorkomen we verspreiding van het corona-virus en houden we de zorg in het ziekenhuis veilig.

Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in het ziekenhuis verplicht.

Belangrijke informatie voor uw afspraak op de polikliniek
OCON heeft diverse maatregelen ten aanzien van het corona-virus genomen, zodat u veilig gezien kunt worden op onze polikliniek. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. Wij vragen u om onze polikliniek het liefst zonder, of met maximaal 1 begeleider te bezoeken en instructies van onze medewerkers op te volgen.
Wilt u zich aan het tijdstip van de afspraak houden? Kom niet te vroeg i.v.m de spreiding van patiënten in de wachtkamer.

  • Heeft u klachten als neusverkouden, loopneus, keelpijn, hoesten, verhoging/ koorts of koortsig gevoel (meer dan 38,0), geur- en smaakverlies, langer dan 5 dagen braken/diarre/buikpijn? Kom dan niet naar het ziekenhuis en neem contact met ons op (088-7083370).
  • Volg de aanwijzingen van onze zorgverleners, andere medewerkers en aanwijzingen via onze uitingen gedurende alle tijden op.
  • Draag in het ziekenhuis een mondkapje.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen in en rondom het ziekenhuis. Houd in het ziekenhuis zoveel mogelijk rechts aan. In de wachtkamer staan de stoelen uit elkaar.
  • U komt bij voorkeur zonder begeleiding het ziekenhuis binnen. Lukt dit niet omdat begeleiding noodzakelijk is? Dan mag u één volwassene meenemen ter begeleiding. Kinderen mogen niet mee. 
  • Loop direct door naar de afdeling waar u een afspraak heeft
  • Desinfecteer uw handen bij de ingang van ZGT en bij ons op de polikliniek.


Belangrijke informatie over uw operatie of opname
Als u binnen twee weken voor de geplande ingreep last krijgt van (milde) symptomen passend bij een COVID-19 infectie, dan dient u uiterlijk 2 dagen voor de geplande ingreep een Corona-test te laten uitvoeren door de GGD. 

Op bezoek
Per bezoekmoment mag er één bezoeker bij een patiënt komen. Het is dus niet meer mogelijk dat bezoekers voor dezelfde patiënt elkaar tijdens het bezoekmoment afwisselen.
De bezoektijd voor bezoekers bij patiënten die zijn opgenomen in OCON is dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend is er een extra bezoekmoment tussen 13.45 en 14.30 uur.

OCON vindt bezoek erg belangrijk voor het herstel van onze patiënten. Helaas zullen wij het aantal bezoekers moeten beperken om de gezondheid en veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen. We realiseren ons de impact van dit besluit en hopen op uw begrip.