phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Aanpassing bezoekregeling

Datum:01 October 2020 12:00

Het aantal coronabesmettingen in Twente neemt toe. Om patiënten, bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus past OCON met ingang van 1 oktober de bezoekersregeling aan. Per bezoekmoment mag er één bezoeker bij een patiënt komen. Het is dus niet meer mogelijk dat bezoekers voor dezelfde patiënt elkaar tijdens het bezoekmoment afwisselen.
De bezoektijd voor bezoekers bij patiënten die zijn opgenomen in OCON is dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend is er een extra bezoekmoment tussen 13.45 en 14.30 uur.


OCON vindt bezoek erg belangrijk voor het herstel van onze patiënten. Helaas zullen wij het aantal bezoekers moeten beperken om de gezondheid en veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen. We realiseren ons de impact van dit besluit en hopen op uw begrip.

Maatregelen binnen OCON
Naast de bezoekregeling heeft OCON ook intern extra maatregelen getroffen om patiënten, bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Medewerkers en medisch specialisten van OCON dragen een mondneusmasker als zij bij het verlenen van de zorg de anderhalve meter afstand niet kunnen waarborgen.

Ook blijven de andere regels onverminderd van kracht. Kom niet naar het ziekenhuis bij verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38˚C). Ook wanneer u binnen tien dagen voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies, vragen we u dringend om niet naar het ziekenhuis te komen. U komt alleen naar uw afspraak. In het geval dat u niet in staat bent om alleen te komen, is maximaal één begeleider toegestaan.