phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Bericht voor verwijzers inzake COVID-19

Datum:27 March 2020 19:37

OCON Orthopedische en Sportmedische Kliniek werkt nauw samen met ziekenhuis ZGT in Almelo en Hengelo aan maatregelen die zich richten op het beperken van de impact van het Corona-virus. Zo werken er verpleegkundigen en anesthesisten van OCON mee op Corona-afdeling en de IC-afdeling van ZGT, en worden er materialen en middelen uitgeleverd ter ondersteuning.

Ook met betrekking tot het tijdelijk staken van electieve zorg hebben OCON en ZGT samen één lijn getrokken. Er blijven echter ook patiënten met een acute zorgvraag op ons vakgebied.

OCON heeft op een groot aantal deelgebieden specialistische kennis en een supra-regionale verwijsfunctie, bijvoorbeeld op het gebied van acute knie letsels, wervelkolom letsels en hand/pols letsels.

Om die rol voor patiënten en verwijzers te blijven vervullen, en om collega ziekenhuizen te ontlasten, is verwijzing van patiënten met acute of urgente orthopedische problematiek naar OCON nog steeds mogelijk. Uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM en de overheid gehanteerd.

Bent u collega/verwijzer en twijfelt u of verwijzing nodig is of wilt u overleg? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen met het bekende nummer van de Huisartsen Overleg Telefoon of het algemene OCON nummer (088-708 3370).