phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Langere toegangstijd voor nieuwe consulten polikliniek

Datum:11 June 2024 16:07
 

In de komende (zomer)maanden hebben we helaas te maken met langere toegangstijden op onze polikliniek voor nieuwe consulten. Het gaat dan om patiënten die voor het eerst óf opnieuw naar ons verwezen worden. We begrijpen dat dit een erg vervelende situatie is en willen u graag op de hoogte brengen van de redenen hiervoor:
 

  • Vakantieperiode: een groot deel van onze mensen heeft in de komende maanden vakantie, wat zorgt voor een tijdelijke afname in capaciteit.
     
  • OK-capaciteit: we draaien de komende maanden extra OK’s om te voorkomen dat de wachttijden voor operaties langer worden. Dit vraagt om herverdeling van onze capaciteit, wat invloed heeft op de beschikbare capaciteit op de polikliniek. 
     
  • MRI-capaciteit: patiënten die voor een eerste consult komen, moeten regelmatig eerst een MRI-scan ondergaan. We maken hierbij gebruik van de MRI capaciteit van ZGT. De vraag naar MRI-scans is al geruime tijd groter dan de capaciteit, waardoor de toegangstijd oploopt.

 

We willen u natuurlijk voorzien van de beste zorg. Dat staat bij ons altijd voorop. Daarom werken we hard om deze situatie te verbeteren. Eén oplossing is de start van onze eigen MRI-scan vanaf september 2024. Met deze MRI, volledig ter beschikking voor onze orthopedische patiënten, verwachten we dat de wachttijd voor MRI-scans binnen afzienbare tijd flink zal dalen. En hiermee zetten we alvast een mooie stap om de toegangstijd voor nieuwe consulten op de polikliniek te verkorten.

 

We adviseren u onze actuele toegangstijden in de gaten te houden. We werken deze iedere twee weken bij. Mocht u vragen hebben, dan staat ons telefoonteam altijd voor u klaar.

 

#TeamOCON