phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Negende editie OCON magazine - Vitaal gezond

Datum:08 August 2022 18:20

Alweer de negende editie van ons magazine. Het blijft bijzonder om te constateren dat we moeiteloos onze edities met veel verhalen kunnen vullen. Dat betekent dat we niet stil staan! 

Terwijl ik dit voorwoord schrijf, midden in de zomer, lopen de Corona-cijfers langzaam maar toch gestaag op. Wat leven we in een bijzondere tijd. Want naast dat Corona ons blijft bezighouden, want ‘hoe zal het dit najaar weer gaan?’, houden ook vele andere problemen ons bezig: de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis en boerenprotesten, de wereldwijde schaarste en ga zo maar door. Kortom, grote en essentiële problemen. 

Het sterkt mij in de visie die we bij OCON al jaren handen en voeten geven. Gewoon goed voor elkaar zorgen. Alle collega’s bij OCON zorgen iedere dag goed voor onze patiënten. En als OCON zorgen we goed voor onze collega’s.

Een van de belangrijkste onderdelen in ons magazine vind ik dan ook altijd de persoonlijke verhalen van onze patiënten. In deze editie de verhalen van Jan Nijland en Hans Mikkers. De heer Nijland is iemand die altijd in beweging was en is, en dat ook graag wil blijven. Met zijn “nieuwe knie” kan hij dat hopelijk nog heel lang. En dat dat niet alleen belangrijk is voor zijn fysieke gesteldheid, maar juist ook voor het mentale welbevinden, legt hij heel goed uit.  

De heer Mikkers gaat nog bij ons geopereerd worden, maar is zich nu reeds door middel van actief trainen op een goede manier aan het voorbereiden op de operatie. In goede conditie de operatie ingaan, betekent ook een beter en voorspoediger herstel na de operatie. Het belang hiervan wordt uitgebreid beschreven in de column van onze anesthesioloog Rob Lindeman. 

Goed zorgen voor onze collega’s zit hem soms in hele kleine dingen. In deze editie een artikel over de fysieke belasting van onze OK-assistenten. Hoe zij na een dag hard werken elkaar van ontspanning kunnen voorzien door een stoelmassage. Klinkt misschien simpel, maar oprechte aandacht voor dat wat onze collega’s bezighoudt, en wat het werken leuker/beter/makkelijker maakt, maakt dat je iedere dag met plezier naar het werk gaat. En dat merkt de patiënt: je kunt immers pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt! 

Ik wens u veel leesplezier met deze editie. En heeft u vragen of suggesties, dan horen we dat natuurlijk graag, bijvoorbeeld via een bericht aan [email protected].
 
Jessica ter Hofte
Algemeen directeur  

 

Lees hier het magazine.