phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

O!(CON) wat een jaar - 2023

Datum:19 February 2024 10:40

Wat kenmerkt het jaar 2023? 

Internationaal gezien denk je als eerste aan de toename van oorlog en geweld. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de crisis rondom Gaza. Met veel menselijk leed tot gevolg. Dat geeft een overheersend gevoel dat de wereld in crisis verkeert.
Maar ook nationaal hadden we het over crises als de stikstofcrisis, de energiecrisis en de inflatie. En een voortijdig vallend kabinet met vervroegde verkiezingen tot gevolg. Met een verkiezingsuitslag die een politieke aardverschuiving liet zien. En voortijdig vertrekkende bewindslieden die, nu er nog geen nieuw kabinet is en er vraagstukken te over zijn, het land toch een beetje in crisis achterlaten.

En dan moet ik ook iets bekennen: ik heb eind 2023 besloten dat ik OCON ga verlaten. Met één belangrijk verschil: OCON is zeker niet in crisis! Het was een prachtig OCON-jaar. 2023. Met vele hoogtepunten. Waaronder het behalen van het hoogste accreditatieniveau ‘diamant’ in de Qualicor Audit en de mooie uitkomst van ons medewerkerstevredenheidsonderzoek die heeft geleid tot het keurmerk ‘World-class workplace’. En zitten we ook in 2023 bij de best gewaardeerde klinieken van Zorgkaart Nederland, net als voorgaande jaren? Dat horen we in maart. Maar de vele mooie patiëntwaarderingen maken dat we die verkiezing met vertrouwen tegemoetzien. 

OCON wil ik dan ook goed achterlaten. Vandaar dat mijn vertrek deze zomer plaatsvindt, zodat de tijd genomen kan worden om op zoek te gaan naar een goede opvolger.

In deze editie blikken een aantal van mijn collega’s terug op 2023. Nieuwe collega’s zoals Sandra Brinkman, onze procescoach van de polikliniek.  En collega’s die al langer verbonden zijn aan OCON. Zoals Nynke en Annelot, die in 2023 hun opleiding tot verpleegkundig specialist hebben afgerond. Of Wendy Roelofs, onze OK-assistent, die op dit moment intern de opleiding tot anesthesieassistent volgt. Prachtig om te zien hoe onze mensen zich blijven ontwikkelen. Daarmee blijft OCON zich ontwikkelen.

Ik laat komende zomer een prachtige organisatie achter, waar ik met heel veel energie, liefde en plezier aan heb mogen bouwen de afgelopen 11 jaar. Dankbaar ben ik voor de prachtige periode die ik hier heb mogen beleven, de ruimte die ik heb gekregen en de samenwerking met alle prachtige OCON-collega’s en externe relaties. 

Vanaf komende editie op deze plek dus het voorwoord door mijn opvolger!

Jessica ter Hofte

 

 

Lees het magazine HIER