phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

OCON behaalt hoogste accreditatieniveau ‘diamant’ als eerste zelfstandige kliniek in Nederland

Datum:25 May 2023 11:13

OCON Orthopedische kliniek heeft het hoogste accreditatieniveau 'diamant' behaald in een kwaliteitsaudit uitgevoerd door Qualicor Europe. Hét keurmerk voor een veilige, verantwoorde en persoonsgerichte zorgorganisatie. Hiermee is OCON de eerste zelfstandige kliniek in Nederland die deze mooie erkenning ontvangt.

 

In april werd de kwaliteit van zorg en veiligheid voor zowel patiënten als medewerkers grondig beoordeeld. Met een fantastisch resultaat. OCON is met trots gecertificeerd met de 'diamant'-status. Qualicor gebruikt de niveaus goud, platina en diamant om zorginstellingen te beoordelen. Goud gaat over het op orde hebben van de basis. Platina kijkt ook naar persoonsgerichtheid, waarbij patiënten actief betrokken worden bij de zorg. En daar komt bij dat OCON voortdurend bezig is met verbeteren. Daarom voldoet OCON aan het hoogste niveau: diamant. Deze accreditatie benadrukt het voortdurende streven van OCON naar hoogwaardige, persoonlijke beweegzorg.

 

De audit, die eens in de vier jaar plaatsvindt, vereiste een grondige voorbereiding en betrokkenheid van alle afdelingen binnen OCON. Dagmar Wikkerink, Manager Kwaliteit & Veiligheid, en Mirjam Voortman, Beleidsmedewerker Kwaliteit, hadden een essentiële rol in de voorbereidingen. “Samen met collega’s beoordeelden we onze processen op dezelfde punten als Qualicor Europe dat doet. Hierdoor wisten we wat we nog konden verbeteren. In de periode voor de audit hebben we de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. Zo verbeteren we ons werk, al voordat de audit begint. Dit is echt een teamresultaat om trots op te zijn”.

 

Ook directeur Jessica ter Hofte is trots op de behaalde status: “Iedere dag zie ik met welke bevlogenheid, betrokkenheid en oprechte aandacht onze mensen de juiste zorg bieden aan onze patiënten. Dat krijgen wij ook vaak terug van onze patiënten. Dat ook door een onafhankelijke kwaliteitsorganisatie als Qualicor dit gezien en erkend wordt is een groot compliment. Dat stimuleert ons enorm om ons te blijven inzetten voor excellente beweegzorg, onze kennis en ervaring te blijven delen, en focus te houden om het iedere dag nóg weer beter te doen.”

 

Onafhankelijk onderzoeksbureau Qualicor erkent hiermee de toewijding van OCON aan kwalitatieve, persoonsgerichte zorg. “Onder andere de gecoördineerde interprofessionele samenwerking en de mensvriendelijke bejegening van patiënten tijdens het volledige zorgproces verdienen complimenten,” schrijft Qualicor in het rapport.

 

OCON is dankbaar voor de inzet van alle medewerkers en is trots op het behalen van de 'diamant'-accreditatie. Hiermee is OCON gecertificeerd voor het verlenen van beweegzorg voor de komende vier jaar.