phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Studie naar de langetermijneffecten van het plaatsen van een gewrichtsprothese

Datum:31 January 2022 12:48

Ocon is één van de negen ziekenhuizen die een actieve bijdrage levert aan de LOAS Studie. Dit is een studie naar de langetermijneffecten van het plaatsen van een gewrichtsprothese bij de behandeling van artrose. Het doel is om inzicht te krijgen in het dagelijks functioneren, de tevredenheid en de kwaliteit van leven van patiënten met een gewrichtsprothese.


Artrose is de meest voorkomende ziekte van de gewrichten. Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de patiënt van het plaatsen van een nieuw gewricht. Zo ontbreekt er nog veel kennis op het gebied van lichamelijk functioneren en deelname in de maatschappij na zo’n operatie. Maar ook naar de behoefte aan informatie en het gebruik van paramedische zorg, zoals de fysiotherapeut of de diëtist. Om deze situatie te verbeteren is de LOAS studie opgezet.


Deelnemen aan de LOAS Studie?
Wordt u binnenkort bij OCON behandeld in verband met artrose van uw heup, knie of schouder en wordt u in het kader hiervan geopereerd? Of staat een revisie operatie aan één van deze gewrichten gepland? Uw orthopeed zal u vragen deel te nemen aan het onderzoek. Uw bijdrage bestaat uit het invullen van vragenlijsten. Uw deelname wordt zeer gewaardeerd.


Meer informatie vindt u op www.loas.nl