phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Organisatie

Over OCON

OCON Orthopedische kliniek is categoraal ziekenhuis dat een totaalpakket aan hoogwaardige orthopedische en sportmedische zorg biedt. OCON is gesitueerd binnen de Ziekenhuis Groep Twente en heeft vestigingen in Hengelo en Almelo.

Ons team van medisch specialisten bestaat uit 15 hooggespecialiseerde orthopedisch chirurgen, zes gespecialiseerde anesthesiologen en ruim 180 gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers.

De patiënt kan rekenen op maatwerk: een specifiek op het individu afgestemde behandeling volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Onze orthopedisch chirurgen en anesthesiologen vormen één uniek gezamenlijk team van medisch specialisten dat dagelijks intensief doelgericht met elkaar en met onze medewerkers samenwerkt in de zorg voor onze patiënten.

Door deze samenvloeiing van kennis en expertise worden alle belangrijke aspecten rondom uw operatie meegewogen en vindt gedurende het behandeltraject continu monitoring en afstemming plaats.

De Orthopedische specialisaties zijn onder andere:

  • knie- en heupprothesechirurgie
  • wervelkolomchirurgie
  • sportorthopedie en sportgeneeskunde
  • voet- en enkelchirurgie
  • pols- en handchirurgie
  • schouder- en elleboogchirurgie
  • prothese-revisiechirurgie
  • kinderorthopedie
  • traumatologie

OCON is een dynamische organisatie. De verantwoordelijkheden worden waar mogelijk neergelegd bij de medewerkers. Vanuit hun gespecialiseerde kennis en langdurige ervaring beoordelen onze specialisten en medewerkers gezamenlijk wat het beste is voor de patiënt. Initiatief en inbreng van de medewerkers wordt gestimuleerd en gewaardeerd. Korte lijnen en efficiënt werken maken dat binnen OCON meer tijd kan worden besteed aan onze kerntaak: de zorg voor de patiënt.

Ons centrum heeft poliklinieken in Almelo en Hengelo. Zo is onze zorg letterlijk gemakkelijk bereikbaar. Zorgverzekeraars vergoeden uw behandeling bij OCON net als bij alle algemene ziekenhuizen in Nederland, zo zijn er voor u geen financiële drempels. Zorg op het niveau van een privé-kliniek, binnen de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Operaties worden uitgevoerd op onze operatiekamers in ZGT in Hengelo. Wij werken daar met een dedicated team operatieassistenten, anesthesiologen en anesthesie assistenten die net als onze orthopedisch chirurgen over hooggespecialiseerde kennis en ervaring beschikken.

Omdat herstel na een operatie wordt bevorderd door een snelle mobilisatie, besteden wij veel aandacht aan alle aspecten die van belang zijn voor het bereiken van een optimaal behandelresultaat.