phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Organisatie

Over OCON

OCON Orthopedische kliniek is een jonge onderneming, opgericht in 2010. Onze kliniek is voortgekomen uit twee maatschappen binnen de Ziekenhuis Groep Twente: orthopedie en anesthesie. Het unieke is dat wij werken binnen de muren van het ziekenhuis, maar toch zelfstandig zijn. Hierdoor kunnen wij ons vergaand specialiseren en ons optimaal concentreren op de zorg voor de patiënt, zoals wij die voorstaan: kwalitatief zeer hoogwaardig, en voor iedereen bereikbaar.

Bij OCON zijn gespecialiseerde orthopedisch chirurgen aangesloten. Samen kunnen zij het totale pakket aan orthopedische zorg uitvoeren. Deze zorg omvat onder andere:

  • kinderorthopedie
  • traumatologie
  • prothese-revisiechirurgie
  • wervelkolomchirurgie
  • sportorthopedie
  • knie- en heupprothesechirurgie
  • voet- en enkelchirurgie
  • pols- en handchirurgie
  • schouder – en elleboogchirurgie

OCON heeft een platte organisatie, met maar 1 managementlaag. De verantwoordelijkheden worden waar mogelijk neergelegd bij de medewerkers, omdat zij door hun werkervaring kunnen beoordelen wat het beste is voor de patiënt. Initiatief en inbreng van de medewerkers wordt gestimuleerd en gewaardeerd. Korte lijnen en efficiënt werken maken dat binnen OCON meer tijd kan worden besteed aan onze kerntaak: de zorg voor de patiënt.

Ons centrum heeft poliklinieken in Almelo en Hengelo. Zo is onze zorg letterlijk makkelijk bereikbaar. Doordat zorgverzekeraars onze behandelingen vergoeden als bij maatschappen in het ziekenhuis, wordt ook geen financiële drempel opgeworpen. Zorg op het niveau van een privé-kliniek dus, binnen de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Operaties worden uitgevoerd in het dagbehandelingscentrum van OCON in het ZGT in Hengelo. Wij maken daar ook gebruik van eigen operatiekamers, met dedicated teams van mensen die vergaand zijn gespecialiseerd in hun vak. Dit geldt zowel voor de orthopeden als voor de anesthesisten.

Omdat herstel na een operatie wordt bevorderd door een snelle mobilisatie, besteden wij veel aandacht aan Rapid Recovery. Orthopedische patiënten zijn in de regel geen zieke mensen, maar patiënten met een lichamelijke klacht die zo snel mogelijk weer op de been willen zijn. Dit is goed voor de patiënt zelf.


Maak kennis met OCON

2010: Oprichting OCON, orthopedische kliniek

OCON is in 2010 opgericht en staat voor Orthopedisch Centrum Oost Nederland. Het OCON bevindt zich binnen de muren van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en is een initiatief van de maatschappen orthopedie en anesthesiologie van het ZGT locatie Hengelo. OCON opereert als bedrijf geheel zelfstandig, waardoor maximale ruimte ontstaat om de zorg voor de orthopedische patiënt optimaal in te richten.

2011

Orthopedie, ZGT Almelo sluit aan bij OCON

OCON is opgericht in samenwerking met Ziekenhuisgroep Twente en is een initiatief van de maatschappen orthopedie en anesthesiologie van ZGT locatie Hengelo waarbij wordt samengewerkt met de orthopedisch chirurgen van ZGT locatie Almelo. In 2011 sluiten de orthopedisch chirurgen van ZGT locatie Almelo zich aan bij OCON en gaan samen onder de naam OCON verder.

September 2013

September 2013, opening OCON Sport

OCON-Sport is in 2013 opgericht en is een sportmedische kliniek binnen de muren van ziekenhuisorganisatie ZGT in Hengelo. Bij OCON-sport werken verschillende aanbieders van sportmedische zorg samen achter 1 loket, te weten: sportartsen, orthopedisch chirurgen gespecialiseerd in sportorthopedie en sportfysiotherapeuten.

December 2013

Zorgonderneming van het Jaar 2013

Tijdens het Jaarcongres Zorgmarkt is OCON uitgeroepen tot de Zorgonderneming van het Jaar 2013.

2014

Opening verpleegafdeling C1

Op 24 januari 2014 werd de nieuwe verpleegafdeling van OCON officieel geopend. De 52 bedden waar de verpleegafdeling over beschikt, zijn verdeeld over luxe één- en driepersoonskamers.

Oktober 2016

Vierde plaats verkiezing "Beste Werkgevers"

Dinsdag 4 oktober zijn de Beste Werkgevers Awards uitgereikt tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam. OCON Orthopedische kliniek werd in het Beste Werkgevers-onderzoek beoordeeld met een 8,1. Met deze score is OCON geëindigd op een vierde plaats in de categorie Beste Werkgevers Non-profit minder dan 1.000 medewerkers.