phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Heup

Het heup gewricht is een van de grootste gewrichten in ons lichaam. Door de mate van bewegelijkheid, interacties met de wervelkolom, de verscheidenheid aan structuren rondom de heup en de complexe anatomie van dit gehele gebied is dit een orthopedisch deelgebied waarvoor speciale expertise nodig is om de verscheidenheid aan mogelijke klachten te kunnen behandelen.

Om patiënten met klachten in het heup gebied optimaal te kunnen behandelen is er sprake van een vergaande specialisatie binnen het OCON.

Binnen het OCON zijn er een aantal chirurgen met expertise rondom het plaatsen van een nieuwe heup bij bijvoorbeeld klachten op basis van slijtage. Een verdere specialisatie daarvan is onze heup revisie unit. Deze groep bestaat uit vier orthopedische chirurgen met als speciale aandachtsgebied de klachten rondom een nieuwe geplaatste heup prothese. Deze groep verzorgd daarnaast ook second opinions voor patiënten met klachten op basis van instabiliteit,breuken van het bot rondom de prothese, verkeerde plaatsing, infecties en het loszitten van de nieuwe heup prothese.

Omdat sommige beslissingen rondom complexe behandelingenlastig kunnen zijn, worden onze patiënten besproken en indien nodig ook doorverschillende specialisten gezamenlijk gezien en beoordeeld . Op deze manier krijgt de patiënt naast de mening van zijn behandelend orthopedische chirurg ook gelijk de mening van andere specialisten zodat gezamenlijk met de patiënt besloten kan worden welk behandeling gewenst is.

Om de hoogst mogelijk kwaliteit te kunnen bieden aan onzepatiënten, zijn onze specialisten geschoold in het plaatsen van zowel een ongecementeerde als een gecementeerde nieuwe heup prothese. Elke patiënt heeft zijn of haar eigen kenmerken, het beste van beide mogelijkheden kan op deze manier per patiënt op maat worden toegepast. De gecementeerde en ongecementeerde heup prothesen die in het OCON worden behoren tot de beste die er op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

Naast het plaatsen van protheses zijn er andere klachten rondom de heup waarin de specialisten van het OCON zich hebben gespecialiseerd. Klachten zoals langdurig bestaande slijmbeurs of pees klachten kunnen binnenhet OCON worden behandeld in samenwerking met uw eigen of een gespecialiseerde fysiotherapeut. Mocht dit niet afdoende zijn dan bestaan er mogelijkheden om de klachten met een gespecialiseerde kijk operatie te behandelen.

Een ander specifiek onderdeel van de heup unit OCON zijn de specialisten die met behulp van een kijk operatie klachten in het heupgewricht behandelen. Dit is een procedure die de orthopedische chirurg de mogelijkheid bied om klachten in het heup gewricht chirurgisch te behandelen zonder meteen een nieuwe heup prothese te moeten plaatsen.

Om de nodige kwaliteit voor onze patiënten te waarborgen zijn onze specialisten bij verschillende subcommissies van onze landelijkeberoeps vereniging NOV (Nederlandse Orthopedische Vereniging) aangesloten. Naast deze landelijke commissies zijn onze specialisten aangesloten bij verschillende internationale verenigingen op het gebied van heup problematiek.

Door het volgen van nationale en internationale cursussen en congressen blijven onze specialisten op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen van de behandelingen rondom het heup gewricht.