phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Schouder- en elleboog

Schouder- en elleboogproblematiek is complex en verdient gespecialiseerde orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten. Alleen dan wordt de juiste diagnose gesteld en de goede behandeling gekozen. Veel van deze problematiek behandelen we conservatief, dat wil zeggen zonder operatie. Daarom is de rol van de fysiotherapeuten op het gebied van schouder en elleboog relatief groot ten opzichte van andere deelgebieden in de orthopedie.

Doordat wij werken met gecombineerde poli’s, waarbij de orthopedisch chirurg en fysiotherapeut samen de patiënt beoordelen, kunnen we in relatief korte tijd een compleet plaatje van uw probleem maken. Vervolgens besluiten we samen met u wat het beste behandeltraject voor u is. Vaak is dan met 1 bezoek het plan helder en weet u waar u aan toe bent.

Wetenschap en innovatie‬‬
Door technologische innovaties, vooral op het gebied van arthroscopie (kijkoperaties), zijn operatietechnieken sterk verbeterd en verfijnd. We leren nog steeds meer en passen de technieken waar nodig continu aan.

Ditzelfde geldt voor onze nabehandelingsprotocollen voor de fysiotherapeuten. Er komt steeds meer goed wetenschappelijk onderzoek naar de juiste nabehandeling; hoe lang moet de arm in een sling of immobilizer? Wanneer mag je je arm hoeveel weer belasten?
We gaan daardoor steeds meer evidence-based werken, dat wil zeggen dat we werken op een manier die wordt ondersteund door goed wetenschappelijk onderzoek en bewezen goede effecten heeft.

Interne onderzoeken
Intern doen wij onderzoek naar diverse operatietechnieken, waaronder schouderprotheses voor een gebroken schouderkop. Uitkomsten van dit onderzoek laten wij zien in diverse presentaties op (inter)nationale congressen.

Samenwerkingen
OCON heeft een intensieve goede samenwerking met Schoudernetwerk Twente, een groep fysiotherapeuten die het behandelen bij patiënten met schouderaandoeningen wil optimaliseren. Meer informatie over het schoudernetwerk vindt u op www.schoudernetwerk.nl. Daarnaast werken we zeer intensief samen met de radiologie op het gebied van de behandeling van kalkafzetting in de pezen van de schouder (barbotage).

Alle schouderorthopeden zijn lid van de landelijke werkgroep Schouder en Elleboog van de NOV (Nederlandse Orthopaedische Vereniging, www.orthopeden.org). In deze werkgroep worden vaak complexe gevallen besproken, hiermee kun je profiteren van de kennis en kunde van collega’s uit het hele land. Dit alles heeft maar 1 doel: optimaliseren en verhogen van de kwaliteit van de zorg voor uw probleem.