phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Voet en enkel

Binnen OCON worden aandoeningen van de voet en enkel behandeld door een gespecialiseerd team van orthopedisch chirurgen. Zij zijn verenigd in de voet/enkel-unit van het OCON.

Alle specialisten zijn lid van de voet/enkel werkgroep van de Nederlandse Orthopedische vereniging, de NederlandseWerkgroep Voet en Enkel (DFAS)

De meer complexe voetproblematiek wordt elke 2 weken besproken in de voet/enkel unit binnen OCON. Daar wordt gezamenlijk de indicatie voor een eventuele behandeling vastgesteld en indien nodig opereren de complexe voeten samen.

Op de hoogte van laatste ontwikkelingen

Onze specialisten hebben korte lijnen met voet/enkel specialisten in de rest van Nederland. Regelmatig vinden ontmoetingen plaats op landelijke nascholingsmomenten. Daarnaast bezoeken alle specialisten nationale en internationale orthopedische congressen op het gebied van voet/enkel chirurgie.
Op deze manier blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen we patiënten, zo nodig, verwijzen naar landelijke centra voor zeer specifieke voet/enkel problematiek.
 

Recente ontwikkelingen

Een van de recente ontwikkelingen is het uitvoeren van kijkoperaties bij steeds meer aandoeningen die vroeger met een open operatie werden behandeld, zoals bepaalde klachten van de achillespees, of klachten van de voor- en achterzijde van het bovenste spronggewricht.

Waarborging van kwaliteit

De nieuwe technische ontwikkelingen zijn mooi, maar het belangrijkste is de tevredenheid van de patiënt met het resultaat. Daarom maken wij gebruik van PROMS (Patient Reported Outcome Measurements) voor het evalueren van onze behandelingen. Onze wetenschapsgroep verwerkt de PROMS onder leiding van dr. Huis ’t Veld. Zij coördineert het wetenschappelijk onderzoek binnen OCON, onder andere op het gebied voet/enkel.

Spreekuren

Patiënten met voet/enkel problematiek clusteren we zoveel mogelijk in één spreekuur. Voor specifieke voetproblemen, waarbij een schoen- of andere aanpassing geïndiceerd kan zijn, zien we patiënten tijdens een simultaan spreekuur van een orthopedisch chirurg en een orthopedisch instrumentenmaker.