phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Wachttijden

Wachttijden OCON
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor een bezoek aan onze polikliniek of voor een operatie bij OCON? Onderstaand vindt u de actuele wachttijden per sub specialisme. Wij actualiseren deze wachttijden elke twee weken.

Onze gepubliceerde wachttijden voldoen aan de richtlijn van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Aan deze wachttijden kunnen geen rechten worden ontleend.

Vindt u onze wachttijd te lang?
Zorgverzekeraars en ziekenhuizen hebben afspraken gemaakt over acceptabele wachttijden. Voor toegang tot de polikliniek is dat vier weken en voor een operatie is dat zeven weken. Het kan voorkomen dat OCON langere wachttijden heeft, bijvoorbeeld wanneer er veel vraag is naar onze zorg. OCON doet er alles aan u wachttijden onder deze norm te bieden.
Wanneer onze wachttijd voor de polikliniek langer is dan vier weken of voor een behandeling langer dan zeven weken kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

Actuele wachttijden polikliniek
De actuele wachttijd voor de polikliniek is de kortste wachttijd per sub specialisme. Indien u voorkeur heeft voor een specifieke orthopedisch chirurg kan het zijn dat u hierdoor een langere wachttijd heeft.

Laatste update wachttijden polikliniek: 25 februari 2019

Actuele wachttijden operaties
De actuele wachttijden voor operaties worden in meerdere weken weergegeven. U ziet de kortste en de langste wachttijd. Dit komt doordat voor elk specialisme meerdere orthopedisch chirurgen werkzaam zijn. Hierdoor kan de wachttijd per orthopedisch chirurg of bij een specifieke diagnose afwijken.


Actuele wachttijden polikliniek

Knie

2-4 weken

Heup

1-3 weken

Wervelkolom

2-5 weken

Enkel en voet

3-5 weken

 Schouder en elleboog

2-4 weken (schouder)
2-4 weken (elleboog)

Hand en pols

2-4 weken

Kinderen

1-3 weken

Sport 

1-3 weken


Wachttijden dagbehandelingen

Knie

Kijkoperatie

2-10 weken

Enkel en voet

Kijkoperatie

4-10 weken

Schouder en elleboog

Kijkoperatie

6-14 weken

Hand en pols

Kijkoperatie

6-12 weken


Heup

Kijkoperatie

10-16 weken
Wachttijden overige behandelingen

Knie

Totale prothese

10-18 weken

Heup

Totale prothese

10-18 weken

Schouder

Totale prothese

08-14 weken

Wervelkolom en rug

 

10-18 weken

Hernia: 2-8 weken