phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Editie 8 OCON magazine

Datum:20 May 2021 16:04

Beste lezer,

Het is alweer 5 maanden geleden dat ik mijn vorige voorwoord schreef; het was december 2020 en de druk op de ziekenhuizen was enorm als gevolg van het grote aantal Covid patiënten in de ziekenhuizen. En nu, begin mei, is de situatie opnieuw zorgelijk. Maar gelukkig ziet het perspectief er nu anders uit: inmiddels komt de vaccinatiestroom goed op gang, en het op handen zijnde lenteweer zal ook helpen bij het indammen van het aantal besmettingen.

Ook de reguliere zorg leidt al ruim een jaar onder Corona, de wachtlijsten zijn inmiddels enorm. In deze regio proberen wij de collega’s van MST enigszins te helpen door capaciteit bij OCON te bieden zodat zij een start kunnen maken met het opereren van patiënten die al (te) lang op de wachtlijst staan; ook reguliere en planbare zorg is niet onbeperkt uitstelbaar. In de column van onze medisch directeur in deze editie leest u er meer over.   

Deze 8e editie van ons magazine is weer een lezenswaardige editie geworden. Twee artikelen licht ik er nog graag even uit in dit voorwoord.
Allereerst het verhaal van Rob Lindeman, één van onze anesthesiologen, over de spectaculaire daling van opiaatgebruik door onze patiënten. En dit zonder dat onze patiënten meer pijn na de operatie hebben ervaren. Hij licht in het artikel toe hoe dit is gelukt. Essentieel daarbij is gebleken dat de orthopedisch chirurgen en anesthesiologen een team vormen; dat dit binnen OCON zo is ingericht is echt uniek.

Tot slot vraag ik zeker uw aandacht voor het artikel over de CSA: de Centrale Sterilisatie Afdeling. De mensen van de CSA zijn voor de patiënt onzichtbaar, maar zij verrichten enorm belangrijk werk. Zij zorgen dat onze specialisten met schoon en goed instrumentarium aan een operatie beginnen; natuurlijk is goed werkend instrumentarium van belang, maar goed gereinigd instrumentarium is ook van essentieel belang in het kader van het voorkomen van complicaties als infecties. Dat daar het nodige bij komt kijken, zeker in de orthopedie waar vaak veel en omvangrijke instrumentensets worden gebruikt, leest u in deze editie.

Ik wens u weer veel leesplezier bij dit 8e inkijkje in onze OCON keuken. 


Jessica ter Hofte
Algemeen directeur  

 

Lees hier het magazine!