phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Elfde editie OCON Magazine - Samen

Datum:26 June 2023 11:18

Beste lezer,

 

Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf, is het de laatste dag van onze vierjaarlijkse kwaliteitsaudit. Gedurende drie dagen hebben we een auditteam van Qualicor Europe op bezoek. Zij observeren, stellen vragen, lopen mee in zorgprocessen en toetsen ons aan de hand van de normenset van Qualicor. Het leidt binnen OCON tot gezonde spanning: enerzijds zijn we enorm trots op wat we iedere dag doen, hoe we iedere dag bezig zijn om goede zorg te bieden en hoe we nieuwe ontwikkelingen implementeren. Anderzijds voelt het toch ook als een soort van examen. En daar is niets mis mee! Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop, maar ik hoop ook dat we een aantal adviezen krijgen waar we daadwerkelijk wat mee kunnen, want dat is het uiteindelijke doel. 

 

In dit magazine een uitgebreid artikel over de audit. Beleidsmedewerker Mirjam, OK-assistent Zubeyda en orthopedisch chirurg Edwin vertellen hoe een en ander in zijn werk gaat, welke voorbereidingen eraan voorafgaan, en natuurlijk wat de uitkomst was. ‘Samen worden wij steeds beter!’ is de slogan van Qualicor Europe. En daar geloven we bij OCON sterk in. 

 

Het thema van deze editie van het OCON Magazine is daarom ook ‘Samen’. Goede zorg leveren we namelijk samen. Ieder brengt zijn eigen kunde en expertise in, om samen tot het beste resultaat te komen. Zo leest u in deze editie een interview met ANIOS Gideon, die een belangrijke rol vervult in de zorg op onze verpleegafdeling. 

 

Samen met de Enschedese orthopeden leveren we ook zorg voor de orthopedische patiënten die in MST al langere tijd op de wachtlijst staan. Hoe we dit organiseren vertellen orthopedisch chirurg Wiebe uit MST en onze roosterplanners Madeleine en Eliza. 

En Suze en Yvonne, twee van onze OK-assistenten, vertellen over hun aanstaande pensioen en alle ontwikkelingen zie zij in hun carrière hebben gezien na een lange samenwerking. 


Samen nemen we ook verantwoordelijkheid voor de toekomst, waar onze sportmedische kliniek een bijdrage aan levert door te ondersteunen in het verantwoord in beweging zijn en blijven van sporters. Zo vertelt fysiotherapeut Rens over het onlangs ingerichte Cycling Performance Centre voor de fietsers onder u. En gaat sportarts Annemiek in op het thema ‘vrouwen en (top)sport’. 

 

Veel plezier met het lezen van deze editie, die we samen met onze eigen redactieraad en onder leiding van onze communicatieafdeling weer met heel veel plezier voor u hebben gemaakt!

 

Jessica ter Hofte – Visser 
Algemeen directeur OCON

 

Open het magazine