Ocon Orthopedisch & Ocon SportOcon OrthopedischOcon Sport
UmoooveUmooove
Ocon Orthopedisch & Ocon SportOcon OrthopedischOcon Sport
UmoooveUmooove

Sportorthopedie

Sporters belasten hun lichaam intensiever, waardoor de kans op letsels toeneemt. Bij OCON Sportmedische kliniek bieden wij gespecialiseerde sportorthopedie voor (weer) beginnende sporters, recreatieve sporters, wedstrijdsporters en topsporters.

Sportorthopedie

Sportorthopedie is een specialisme dat zich richt op het behandelen van sportgerelateerde orthopedische aandoeningen. De sportorthopeed is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van blessures en aandoeningen die voortkomen uit sport en bewegen. Dit kan variëren van acute blessures, zoals verstuikingen, spierscheuringen en botbreuken tot chronische aandoeningen, zoals overbelastingsletsels, kraakbeenletsels en gewrichtsslijtage.


image

Behandelingen

Sportorthopedie omvat een breed scala aan behandelingen, waaronder conservatieve therapieën zoals fysiotherapie, braces en injecties. Maar ook operaties zoals kijkoperaties en reconstructies van bijvoorbeeld kruisbandletsel.

Onze sportorthopeden hebben als doel sporters zo snel en veilig mogelijk terug te brengen naar hun sportactiviteiten. Met een focus op het herstellen van functionaliteit, stabiliteit en prestatieniveau.


Voor deze zorg is doorverwijzing van uw huisarts of specialist nodig.


Deskundige begeleiding en behandeling

Onze orthopedisch chirurgen begeleiden en behandelen een breed scala aan sporters, waaronder beginners, recreanten en topsporters, waaronder de spelers FC Twente.


Daarnaast maken de orthopedisch chirurgen van OCON Sportmedische kliniek deel uit van een uitgebreidere groep orthopedisch chirurgen van OCON Orthopedische Kliniek. Hierdoor is er, indien nodig, toegang tot expertise in alle facetten van het orthopedisch vakgebied.


Maak kennis met onze orthopedisch chirurgen van de sportkliniek:
imagedr. R.A.G. Hoogeslag

Bekijk profiel

imageA.H. van Houten

Bekijk profiel

imageJ.C. Rompen

Bekijk profiel

imagedr. T.S. de Windt

Bekijk profiel

Multidisciplinaire samenwerking met sportfysiotherapeut

Sportblessure en/of ondergaat u een operatie of heeft u deze recent ondergaan? Onze focus ligt op effectieve revalidatie en preventie, waarbij we onder andere gebruikmaken van gespecialiseerde sportfysiotherapie. Onze sportfysiotherapeuten werken in nauw overleg samen met onze sportartsen en orthopedisch chirurgen om een behandelplan voor u op te stellen.


Benieuwd wanneer u bij ons terecht kunt? Bekijk onze toegangstijden.

Hengelo

Orthopedie en sport

Geerdinksweg 141

7555 DL Hengelo

Almelo

Orthopedie

Zilvermeeuw 1

7609 PP Almelo

Trifora Enschede

Buitenlocatie sport

Kotkampweg 65

7531 AS Enschede

Postadres

Postbus 546

7550 AM Hengelo

Erkend door

niazscas