phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Derde editie OCON magazine

Datum:03 July 2019 14:42

Beste lezer,

Net voor de zomervakantie los barst presenteren wij u hierbij de 3e editie van ons magazine. Ook nu weer een bonte verzameling van lezenswaardige artikelen over OCON, de mensen die er werken en de ervaringen van patiënten.

In deze uitgave twee interessante artikelen over oud-orthopeden, de heren Peters en de Windt. Mooi om te lezen hoe snel een specialisme als orthopedie, maar ook de functie als arts, zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld. Maar aan de andere kant is de essentie hetzelfde gebleven: het belang van oprechte aandacht voor de individuele patiënt en zijn medische vraag.
Ook geruime aandacht voor de sport. Veel aandacht voor topsport, maar ook over hoe de kennis en ervaring die onze artsen bij professionele topsportorganisaties opdoen ingezet wordt ten behoeve van de zorg voor de recreatieve sporter.
En in deze editie staat het gewricht schouder centraal. Jurjen Been, onze schouderspecialist, vertelt er uitgebreid over in dit nummer.
 
Wat mij betreft in deze editie ook aandacht voor een belangrijke factor in het kader van een herstelproces na letsel en/of operatie. We hebben er tegenwoordig allemaal te weinig van: tijd. En toch is tijd een belangrijk aspect voor een goed herstel. Rugbyster Lieke Bos kan er over meepraten, en heeft letterlijk ondervonden hoe belangrijk en noodzakelijk de factor tijd is.
 
En nu tijd voor hopelijk een mooie warme zomer. Naast dat ik de Nijverdalse heren Roelof Welling, Jan Schellekens, Hans Reijnders en Erik Slettenhaar vanaf deze plek veel succes heb gewenst bij de Africa Classic, wens ik u een hele mooie zomer.
 
Graag tot de volgende editie!
 
Namens team OCON,

 

Jessica ter Hofte                            
Algemeen directeur         

Open het magazine!