phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Hervatten reguliere zorg - COVID-19 update

Datum:04 May 2020 14:30

De landelijke ontwikkelingen m.b.t. het Coronavirus vragen regelmatig bijstelling van ons beleid. Wij zijn sinds 28 april jl. weer voorzichtig gestart met reguliere patiënten zorg, zowel poliklinisch als operatief. 
Er zijn duidelijke en goede werkafspraken gemaakt op de polikliniek, verpleegafdeling en het operatiecomplex in het kader van “social distancing” en hygiëne, waardoor we ervan overtuigd zijn dat we op een voor u en ons op een veilige manier kunnen werken.

We willen met deze maatregelen heel graag weer goede en veilige zorg leveren. U kunt uw steentje bijdragen door zich aan de volgende gedragsregels te houden;

 • U bent zoals altijd van harte welkom, maar handen schudden doen we voorlopig nog niet. 
   
 • Voor iedereen geldt (patiënten, bezoekers en begeleiders): hoest u, heeft u verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38 graden Celsius) kom dan niet naar het ziekenhuis en bel uw afspraak af. We kunnen samen met u kijken of we de afspraak in een balafspraak kunnen omzetten of een afspraak op een later tijdstip maken. 
   
 • Om het aantal mensen op de polikliniek beperkt te houden: 

           -    Kom niet te vroeg, maximaal 10 minuten voor de afspraak.
                De mogelijkheid bestaat dat de secretaresse u vraagt om eventueel buiten of in de auto te wachten.

           -    Kom zoveel mogelijk alleen naar de polikliniek,
                als dit niet mogelijk is, dan met maximaal 1 begeleider.

 • Bij binnenkomst op de poli wordt u gevraagd uw handen te wassen.
  Op meerdere momenten vindt er een gezondheidscheck plaats: we vragen of u of iemand binnen uw gezin klachten heeft zoals koorts, hoesten of verkoudheid. 
   

HERVATTEN POLIKLINISCHE ZORG
Alle afspraken die vanaf 16 maart zijn afgezegd en sindsdien binnengekomen verwijzingen zijn beoordeeld door onze orthopeden en sportartsen.
De afgezegde afspraken van 16 maart tot aan heden worden omgezet in een nieuw (bel) afspraak. Bij afspraken in de komende weken die nog niet zijn afgezegd, kan het zijn dat deze gewoon blijven staan of dat deze worden omgezet in een belafspraak.

Als de afspraak binnen twee weken vanaf heden is, wordt u gebeld door één van onze secretaresses, als het over meer dan 2 weken is,  wordt u schriftelijk uitgenodigd.

Uiteraard mag u aangeven dat u uw bezoek aan onze polikliniek nog even wilt uitstellen. U blijft op onze wachtlijst staan en de secretaresse zal later nogmaals contact met u opnemen.   

HERVATTEN OPERATIES
Ook de operatieprogramma’s worden vanaf deze week weer opgestart. Zoals hierboven gemeld zijn op het operatiecomplex ook alle maatregelen getroffen om u veilig te kunnen opereren. Voor het hervatten van de operatieprogramma’s zijn de operatie indicatie en de gezondheidstoestand van de patiënt op papier beoordeeld door onze orthopeden en anesthesiologen.

Is uw operatie eerder afgezegd? Dan zal de afdeling opname met u contact opnemen zodra wij deze weer in kunnen plannen.

Heeft u vragen, maakt u zich zorgen of hebt u het idee dat we uw afspraak over het hoofd hebben gezien, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat via (088) 708 33 70.